منتدي احلام البنات
السلام عليك اخي المحبوب في القلب

انت لست مسجلا في منتديات احلام البنات [مصر]

لا تخرج دون اي فائدة ،ان اعجبك مرحبا بك و ان لم تستطع التسجيل اكتفي بالرؤية فقط

مع كامل منتدياتنا
[منتدى احلام البنات]

منتدي احلام البنات

منتدي ديني ثقافي علمي يتشارك فيه الاحبة في الله
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 1 عُضو حالياً في هذا المنتدى :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 1 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 16 بتاريخ السبت أغسطس 03, 2013 8:02 am
المواضيع الأخيرة
»  أنشودة أغيبُ
الثلاثاء نوفمبر 15, 2011 9:18 pm من طرف رحيق الايمان

» قصة فتاة عارية ترقص حتى ماتت
الإثنين نوفمبر 14, 2011 5:55 pm من طرف رام

» قتل امه
الإثنين نوفمبر 14, 2011 5:54 pm من طرف رام

» العشرة المبشرون بالجنة
الجمعة نوفمبر 11, 2011 8:17 pm من طرف رام

» صور اسلاميه
الجمعة نوفمبر 11, 2011 8:14 pm من طرف رام

» امك نم امك تم امك
السبت أغسطس 13, 2011 3:48 pm من طرف زائر

» صور انمى لولو كاتى
السبت أغسطس 13, 2011 2:20 pm من طرف براءة

» عصب الأسنان.. إهمال معالجة التسوس قد يتلفه!
السبت أغسطس 13, 2011 9:24 am من طرف براءة

»  أفضل وأجمل الطرق لتعلق قلب أبنك بالقرآن
الخميس أغسطس 11, 2011 2:20 pm من طرف زائر


شاطر | 
 

 المكرونه بالبشاميل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سندريلا
المشرفون
المشرفون
avatar

عدد المساهمات : 79
تاريخ التسجيل : 13/05/2011
العمر : 23
الموقع : بيت بابا

مُساهمةموضوع: المكرونه بالبشاميل   الخميس يونيو 09, 2011 6:43 pm

المقادير
كيس مكرونه اقلام - نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه - كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق

3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار
الطريقه
تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش

بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
نعمل البشاميل
نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان

تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب

ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل

نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج

وتقدم ساخنة

ارز باللبن
ارز باللبن
[/4 كيلو من الارز المصرى <<<<< حوالى كوب ونص ارز
كيلووووو من اللبن الحليب
3كوب من السكر او حسب رغبتك فى درجه الحلى
3ملاعق كبيره حليب بودر
علبه قشطه بوك او اى نوع جاهزه
معلقه فانليا

الطرييييييييييييييييييييقه:
فى وعاء على النار نضع 5 اكواب من الماء ولما يبدا الماء بالغليان نضيف اليه الارز المغسول ونتركه على نار خفيفه لحد

ما يوصل الارز الى الاستواء مع الاحتفاظ بكميه من الماء فيه
بعدها نضيف السكر للارز ونتركه حوالى خمس دقائق ثم نضيف بعدها كميه الحليب ونحرك ونتركه حتى يغلى الارز

والحليب ويصبح قوامه غليظ شويه
الحين اصبح الارز جاهز تقريبا اخر مرحله هى انك تذوبى الحليب البودره فى معلقه حليب سائل او ماء ونضيفه الى الارز

ونحرك بعدها نضع على الارز علبه القشطه نحرك ثم نضع الفانلياوخمس دقائق ننرفعه من النار جربوا طعم الحليب البودره

مع القشطه وقولو الى رايكم ونغرف فى اطباق التقديم

التزين :
على راحتك اما مكسرات او جوز هند او فواكه مجففه او قشطه حليب مع ملعقه عسل نحل او سلطه فواكه على الوجه او الايس كريم
كلهااختيارات


طاجن البامية باالحم الضانى
/اتنين ك بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة
4 حبات طماطم فى الخلاط
3 ملاعق صغيرة ملح
فلفل اسود
ثوم
بصلة مفرومة
زبدة 3ملعقة كبيرة
لحم ضانى او كندوز
الطريقة
يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر

ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم

بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود

ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار

على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية تجنن

وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جزائرية ولي الفخر
نشيط
نشيط


عدد المساهمات : 23
تاريخ التسجيل : 26/06/2011

مُساهمةموضوع: رد: المكرونه بالبشاميل   الجمعة يوليو 29, 2011 12:33 am

شكرا ليك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
المكرونه بالبشاميل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي احلام البنات :: فئة الفنون :: قسم المطبخ-
انتقل الى: